keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Uusi kasvihuone 2017

Viime kevään isoin odotuksen aihe oli kasvihuone. Ihan ensimmäinen minulla koskaan. Kasvihuoneeksi valikoitui lopulta Season Standard Duo 6,2m². Muutamma mallia kävimme katsomassa paikanpäällä, mutta koska eivät vastanneet toiveita, päädyin tilaamaan netin kautta tämän Seasonin, sopivaa ei muualta löytynyt.

Ensin odotin kasvihuoneen toimitusta ja sitten lopulta kun se saapui, jouduin odottamaan vielä maan sulamista. Kovin tuntui olevan kevät myöhässä. Tulevan kasvimaan ja kasvihuoneen paikan siivoamiseen sai käyttää jonkin verran aikaa. Tieltä piti mm. siirtää yksi vanha auto, missä jarrut oli ilmeisestikin ruostuneet kiinni. Ei tarvinnut kuntosalilla käydä sen päivän jälkeen, vaikka meillä olikin toinen auto apuna hinaamista varten. Toistaiseksi auto siirrettiin eri kohtaa pihalla, mutta ehkäpä se myöhemmin vielä katoaa kokonaan.

Tähän raivattiin tilaa kasvihuoneelle

Koska tuntui, ettei aikaa ollut enää hukattavaksi, eikä kasvihuoneen tuleva sijoituspaikkakaan tuntunut vielä täysin varmalta, päädyimme E:n kanssa kasaamaan kasvihuoneen suoraan tasoitetun maan päälle. Ainoana perustuksena toimii kasvihuoneen mukana tullut sokkeli. Alle laitoimme katekankaan. Puhuimme että teemme paremmat perustukset myöhemmin paremmalla ajalla.


Kasvihuoneen kasaus
Kasvihuoneen kasaus aluillaan. Sokkeli jo valmiina.

Vähäisistä perustuksista huolimatta kasaamiseen meni ihan koko päivä ja pientä viimeisteltävää jäi vielä seuraavallekin päivälle. Lopulta se kuitenkin oli valmis.

Kasvihuone valmiina


Kasvihuone Season Standard Duo 6,2m²
Tässä on autokin siirretty jo kasvimaan tieltä pois.

Seurasin loppu kevään ja alku kesän innokkaana ja välillä tuskastuneena lämpömittarin lukemia
kasvihuoneen sisällä. Tuntui ettei pakkasyöt tuntuneet loppuvan millään. Lopulta se taisi olla pitkälti kesäkuun puolella, kun uskalsin viedä kaikki tomaatin, paprikan, kurkun ja kurpitsan taimet kasvihuoneeseen. E oli alusta asti vitsaillut, että olisit ostanut heti samalla kertaa isomman. Aijon pärjätä nykyisellä, mutta myönnetään, että kasvien vähän kasvaessa kasvihuoneeseen tuli turhankin täyttä.

Kasvihuone Season Standard Duo 6,2m²
Vielä näyttää tilaa riittävän. Harmi ettei minulla ole loppukesältä kuvia.
Kylmästä kesästä huolimatta tomaatit, kurkut ja paprikat menestyivät yllättävän hyvin. Paprikoiden valmistuminen meni kylläkin aika täpärälle ja vielä kunnon yöpakkasten uhatessa, hain raakoja sisälle loppukypsymään. Syksystä ongelmaksi osoittautui kosteus ja kasvit alkoivat homehtua. Siitä tälle vuodelle itselleni vinkiksi, että kasvihuoneen kasvit pitäisi malttaa laittaa tarpeeksi väljään, etteivät osuisi toisiinsa tai kasvihuoneen seiniin.

Muuten surkeasta kesästä huolimatta kesä onnistui kasvihuoneen osalta paremmin kuin osasin odottaa. Ainakin kasvihuone oli paljon toimivampi, kuin aikaisemmin käyttämäni lastitettu parveke.

Olisi pitänyt tehdä uudenvuoden lupaus, että malttaisin tänä vuonna rajoittaa kylvämieni taimien määrää. Nyt on ensimmäiset chilit jo kylvetty ja kuukauden päästä tulee paprikoiden vuoro.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti