lauantai 20. tammikuuta 2018

Haasteena huhtikuu

Sain Olipa kerran puutarha -blogin SariHannelta tämän haasteen. Keväästä tulee mieleen ensimmäisenä että luonto herää talven jäljiltä. Ja tämä yksi kohta sisältää lähes kaikki kevään merkit. Tässä haasteessa on tarkoituksena listata viisi tärkeintä kevään merkkiä, joten tuota täytynee pilkkoa hiukan. Näin etelässä kevät alkaa yleensä jo maaliskuussa.

Onneksi kyseessä ei ole kuva-haaste, koska kevätkuvia ei näin äkkiseltään tullut moniakaan vastaan arkistoista.1. Kevään taimikasvatukset


Taimikasvatukset alkavat yleensä jo heti vuoden vaihteen jälkeen ja kevään edetessä erilaisia purkkeja ja ruukkoja onkin joka paikka täynnä.


2. Aurinko ja lämpö


Ensimmäiset lämpöiset päivät tulevat yleensä maalis-huhtikuussa. Monesti huhtikuussa on päiviä kun lämpö on yli 20:ssä asteessa. Se että pääsee taas istumaan lämpöiseen aurinkoon pihalle on yksi ehdottomista odotuksen aiheista näin talviaikaan.


3. Lumet ja jäät sulavat


Tämä on melko itsestään selvyys.


4. Eläimet, linnut ja hyönteiset heräävät tai palaavat


Keväinen linnunlaulu on myös odottamisen arvoinen asia. Samoin muuttolintujen palaaminen. Viime keväänä tämä maaliskuinen leppäkerttu ilahdutti siinä mielin, että siitä oli pakko napata kuva.


leppäkerttu
Leppäkerttu maaliskuussa

5. Ensimmäiset kevät-kukat


Maan paljastuessa lumen alta, uuden kasvun seuraaminen kuuluu myös kevääseen. Jo nämä maasta työntyvät krookuksen piipot ilahduttavat, itse kukinnosta puhumattakaan.

Krookus
Krookuksen piipot maaliskuussaAlkuperäinen haaste kuuluu näin:


"Huhtikuu on kuitenkin kevätkuu ja tämä haaste lähteköön kiertämään tuoden kevätmieltä tuokioksi lukijoille ja kirjoittajille! Haaste on yksinkertainen:

1. Tee postaus, ja kerro mistä haasteen sait
2. Kerro huhtikuusi viisi tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaimmin. Etelärannikolla kevät on jo maaliskuussa ja pohjoisessa toukokuussa. Muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi. Huhtikuu on tässä vain keskiverto.
3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia."


Haaste lähtee seuraaville blogeille:


En vielä teitä juurikaan tunne, joten jos haasteet eivät ole mieleenne, en pahastu vaikka jätätte vastaamatta haasteeseen.

12 kommenttia:

 1. Oi, täälläpä mukavan tuntuinen blogi alkamassa, tervetuloa blogimaailmaan, Annika!
  Tulin lukijaksi oitis kun huomasin tämän Blogit.fi:ssä.

  VastaaPoista
 2. Ihana leppäkerttu maaliskuussa, tosin harmillisen ajoissa. Hyviä havaintoja, puutarhurille esikasvatus on toden teolla kevään merkki. Vaikka ulkona olisi vielä lunta, on ikkunanlaudoilla purnukoita ja ajatukset pitkällä kesässä :)
  Kiitos haasteesta, lähden mielelläni tätä työstämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, toivottavasti lepäkerttu löysi ruokaa ja suojaisen paikan seuranneita kylmempiä kelejä varten. Purnukoita on alkanut jo ilmestymään.

   Poista
 3. Huhtikuu on juuri tätä kaikkea mitä kerrot ja etenkin ensimmäisistä lämpimistä ja aurinkoisista päivistä osaa nauttia todella paljon.

  VastaaPoista
 4. Olipa ihanaa löytää tämä haaste blogistasi! Kevät on aina niin innostavaa aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Ja pikkuhiljaa taas lähestyy :)

   Poista
 5. Ihana huhtikuu <3 Ei mene kauaa, kun päästään siitä taas nauttimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin. Toivotaan aikaista ja kaunista kevättä.

   Poista
 6. Kiitos haasteesta, aloin jo kirjoittaa kuusi kuvaa kesästä ,kun siihenkin olit laittanut että saa ottaa haasteen jos haluaa. Hoksasin kuitenkin käydä tarkistamassa haasteen ja kirjoitan siitä kyllä ennen kun se kevät ehtii alkaa. Mulla on nyt muutama aihe valmiina ja tämäkin tulee aikanaan KIITOS sinulle haasteista!t. inkeri puutarhurintyär

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen, jos haasteet aiheuttivat sekaannusta. Niitä on näin talviaikaan paljon liikkeellä. Kiva kuitenkin, jos jutun aiheita riittää. Mukavahan näiden haasteiden merkeissä on muistella kevättä ja kesää.

   Poista