torstai 18. tammikuuta 2018

Blogger apua

Olisikohan täällä joku niin taitava bloggerin käyttäjä että osaisi neuvoa tässä: Huomasin sellaisen hiukan ikävän asian, että jos lisään blogini linkin jonnekin, johon ladataan kuva linkin lisäksi, esim Facebookkiin, linkin yhteyteen tulee se kuva jonka olen ihan ensimmäiseksi lisännyt blogiini. Kyseinen puunkaato -kuva ei ole kovin nätti, onnistunut tai muutenkaan blogiani kuvaava. Mitenhän saisin kuvan vaihdettua?

Blogini linkki näyttää tältä, tuon kuvan haluaisin vaihtaa kivemmaks

Kokeilin jo lisätä ensimmäiseen julkaisuuni uuden kuva, kun aattelin jos se valikoi sen kuvan mikä löytyy vanhimmasta julkaisusta ensimmäisenä. Tämä ei kuitenkana auttanut. En myöskään löytänyt mitään kohtaa mistää, miten kuvaan voisi vaikuttaa.

Toivottavasti osaatte auttaa.

EDIT: Olen saanut muutamia vinkkejä (kiitos siitä), mutta ne eivät ole koskeneet täysin tätä ongelmaa, joten tässä selvennyksenä vielä lisätietoa:

Eli en tarkoittanut tietyn postauksen linkkiä, vaan että linkkaan blogini yleisen osoitteen https://pihanvuosi.blogspot.fi -linkiksi. Siihen se ottaa mukaan ensimmäisen kuvan jonka olen postauksiin koskaan laittanut, vaikkei osoite tietenkään tähän kyseiseen postaukseen liity, näin ollen sillä ei myöskään ole vaikutusta mitä kuvia valitsen myöhempiin postauksiini.

6 kommenttia:

 1. Mulla on sellainen käsitys, että postauksen ensimmäinen kuva näkyy ainakin facebookin linkeissä automaattisesti. Auttaisko siihen, jos lisää postaukseen uuden kuvan ensimmäiseksi, poistaa facesta linkin ja lisää sen uudelleen. Kun luulisin,että jo lisättyihin linkkeihin ei päivity uusi kuva automaattisesti... Mä oon välillä lisänny faceen kuvan ja kuvatekstiin linkin blogiini, niin silloin ei ole linkkiin tullut uutta kuvaa. Nää netin kiemurat on välillä aika haastavia!

  En tiedä tykkäätkö haasteista, mutta blogissani on sinulle sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta. Ongelmani on kuitenkin vielä hiukan hankalampi, eli en tarkoittanut tietyn postauksen linkkiä, vaan että laittaisin blogini yleisen osoitteen https://pihanvuosi.blogspot.fi -linkiksi. Siihen se ottaa mukaan ensimmäisen kuvan jonka olen postauksiin koskaan laittanut, vaikkei osoite tietenkään tähän kyseiseen postaukseen liity.

   En odota muutosta aikaisemmin laittamiini linkkeihin, vaan toivoisin että jos laitan uusia, niin niissä näkyisi kivempi kuva :) Aika vähän tätä tarvitsen mihinkään, mutta silti se häiritsee.

   Kiitos. Täytyypi käydä tutustumassa haasteeseen.

   Poista
 2. Minulla on Facebookissa Kivisen Vilman piha-sivu (tervetuloa lukijaksi) Laitan sinne postaukseen aina ensimmäiseksi itse valitsemani kuvan ja vasta sen jälkeen laitan linkin. Minulla ainakin on siellä aina ne kuvat, jotka haluan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuten SariHannelle jo vastasin, ongelmassa ei kuitenkaan ollut kyse aivan tuosta. Täytynee hiukan editoida tekstiä..

   Poista
 3. Onpa ikävä ongelma! Valitettavasti itse en ainakaan osaa auttaa, en ole koskaan linkannut blogin etusivua Facebookiin vaan ainoastaan postauksia. Postausten kanssa asiaan on edellisten vinkkien lisäksi auttanut, että olen poistanut valikoituneen väärän kuvan ja sen jälkeen pari merkkiä linkin lopusta, jolloin Facebook ehdottaa yleensä toista kuvaa. Mutta tosiaan en tiedä, onko tuosta apua tässä tapauksessa. Toivottavasti löydät ratkaisun pulmaan! Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä tosiaan kovin usein ole tarvetta tehdä. Ongelman huomasin kun kaverille olin laittamassa osoitteen viestillä. Voi olla siis ihan turhaa ajan tuhlausta pähkäillä tämän kanssa, mutta se vain jäi häiritsemään. Jos oikein innostun, niin voisi tosiaan kokeilla poistaa tuo kuva siitä postauksesta josta sen ottaa. Ja laittaa siihen jonkin nätimmän tilalle, vaikkei se postauksen aiheeseen sopisikaan. Mukavaa viikonloppua.

   Poista