torstai 1. maaliskuuta 2018

Perennasiemenkirje ja mykorritsatestikuulumisia

Nyt on kulunut viikko testitomaattien 'Rio Fuego' kylvämisestä ja ne ovat itäneet! Isoa eroa näiden kahden ruukin välillä ei ole, mutta mykorritsoja ja hyötymikrobeja sisältävästä ruukusta siemenet alkoivat itämään hiukan aikaisemmin kuin tavallisessa kylvömullassa olevat tomaatit. Tavallisesta mullasta on itänyt toistaiseksi vain toinen siemenistä. Kuva kertoo enenmmän kuin tuhat sanaa, joten katsokaa itse.


Mykorritsatesti 1. viikko

Ero on kuitenkin pikemminkin tunneissa kuin päivissä, joten en tästä vielä vetäisi mitään johtopäätöksiä, kyse voi olla myös puhtaasta sattumasta. Hyvin pienistä eroista on kyse. Katsotaan miten kasvu alkaa tästä edistymään, uskoisin että se kertoo enemmän.

Perennasiemenkirje

Perennasiemenkirjettä varten olen saanut jo hyvin ilmoittautumisia, mutta mukaan mahtuu vielä yksi uusi ja aikaisemmin kiinnostuksensa ilmaisseistakin odotan vielä 2:lta osoitetietoja. Meitä on siis nyt 9 kasassa. Päätin odotella viikonlopun yli ja maanantaina laitan kirjeen eteenpäin sillä porukalla mikä saadaan kasaan. Tässä linkki postaukseen, jossa kerron enemmän perennasiemenkirjeestä: Pihakuulumisia ja perennasiemenkirje

Olen jo hiukan kaivellut siemenvarastojani läpi ja kerännyt kirjeen aloitukseen siemeniä. Voi olla jotain tulee lisättyä vielä lisää ennen kirjeen lähetystä.


Perennan siemeniä perennasiemenkirjeeseen

Tuo isoinkarvillea (lähetyssaarnaajankukka) on minulle viime kesältä uusi tuttavuus. En valitettavasti osaa sanoa millainen se on kasvattaa siemenistä. Aijon itsekin kokeilla. Näitä siemeniä löytyy siemenkirjeestäkin kokeilunhaluisille.

Isoinkarvillea on upean näköinen perenna, joka kannattaa talvisuojata ja sen luvataan karkottavan myyriä.

Isoinkarvillea lähetyssaarnaajankukka
Isoinkarvillea6 kommenttia:

 1. Odotan innolla siemenkirjettä, vaikka siemeniä on omastakin takaa. Jospa tulisi jotain sellaista, mitä ei omasta varastosta löydy. Kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäkin odotan innolla että saan siemenkirjeen ensimmäisen kierroksen jälkeen takaisin. Uusia lajeja on aina kiva kokeilla.

   Poista
 2. Jännä kuulla jatkossa miten taimien osalta käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy raportoida kun jotain muutosta/eroa on havaittavissa. Tai siitäkin, jos mitään eroa ei synny.

   Poista
 3. Mielenkiintoisia ensimmäisiä tuloksia!
  Siemenkirjeen aloituspaketti näyttää jo ihan superhyvältä. Jännityksellä odotan, milloin se tupsahtaa postilaatikkooni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu. Toivon mukaan et joudu kauaa odottelemaan :)

   Poista