sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Kevätpuuhia

Tämä viikonloppu on mennyt lähes kokonaan plussakelissä, joten ulkona on tullut puuhailtua kaikenlaista: harvensin alempaa takapihaa reunustavan pensasaidan, korjasin kasvihuoneen katon ja hain autotallissa talvehtineet kasvit ulkoilemaan. Ulkona puuhailuani seurattiin tarkasti.

kissat vahtii ikkunasta
Ulkotöiden viralliset valvojat

Kasvihuoneesta oli lumen painosta lähtenyt yksi katon kennolevyistä osittain irti, kuten aikaisemmin jo mainitsin. Pakkasella sille ei jään takia pystynyt mitään tekemään, mutta nyt oli hyvä aika korjata se. Korjaus onnistui todella helposti, kun kysessä oli yksi reunimmainen kennolevy. Ei tarvinnut kuin liu'uttaa rännilista pois edestä, ottaa kennelevy pois paikaltaan ja putsaamisen jälkeen laittaa takaisin paikalleen. Irronneessa levyssä oli alareunassa kennojen sisällä todella paljon levää, sille en ruvennut tekemään mitään, aika hankala sitä sieltä sisältä olisikaan putsata.

 
Näin levy on roikkunut sisälle tekemäni tuen varassa jo jokusen viikon. Tässä räystäslista on jo liutettu pois paikaltaan.

Kavihuoneen korjaus valmis. Näin paljon levää jäi kennolevyyn, kun molemmat ulkopinnat on pesty.

Toinen projekti oli alemman takapihan huonosti kasvava pensasaita. En vieläkään tiedä mitä pensasta aita on, mutta nyt epäilen, että se saattaisi olla idänvirpiangervoa. Muualla pihalla, missä se kasvaa kunnolla, se on noin 2m korkeaa. Ensin ajattelin leikkaavani sen kokonaan matalaksi, mutta tulin kuitenkin toiseen päätökseen. Harvensin aidasta vain kaikki vanhat oksat pois. Toivotaan se piristää pensasaitaa uuteen kasvuun. Sen kasvupaikka on kieltämättä aika haastellinen, kun kasvaa kuivassa paikassa pengermuurin päällä. 

Harvensin pensasangervoaitaa reilulla kädellä. Vieressä lojuu alkutalvesta tippunut ISO männynoksa.

Lisäksi hain autotallissa/varastossa talvehtivat verenpisarat ja lankaköynnökset ulkoilemaan. En ollut varma onko verenpisarat selvinneet hengissä, kun kaikki lehdet olivat kuolleet. Siistiessäni niitä huomasin, että osa paksuista oksista oli vielä sisältä vihreitä, eli elossa. Lisäksi löysin toisesta ruukusta jopa pari sentin mittaista uutta alkua. Jes!

Kummassakin ruukussa kasvaa 3 verenpisaraa, jännä nähdä kuinka moni niistä on hengissä. Pääasia kuitenkin, että ainakin osa molemmistä ruukuista on selvinnyt talvesta.

Lankaköynnökset 2kpl ovat säilyttäneet jopa lehtensä koko talven läpi. Niistäkin toisesta löytyi lisäksi uutta kasvua.

Myös omenapuita oli tarkoitus leikata, mutta se jäänee myöhemmäksi moottorisahan ryypyn hajoamisen takia. Ei se lähde käyntiin ilman sitä.

Lisäksi kylvin sisällä lisää kasveja, koulin latva-artisokat, muutaman tomaatin, paprikan ja chilin isompiin ruukkuihin ja istutin 2 ensimmäistä daalian juurakkoa ruukkuihin, mutta koska tuli jo kirjoitettua näin paljon, palaan näihin tarkemmin myöhemmin.

Mukavaa alkavaa viikkoa!6 kommenttia:

 1. Olin ajatellutkin, että täytyy kysellä verenpisaroistasi, kun niistä oli puhetta aiemmin. Mahtavaa, että ovat säilyneet talvesta "ehjin nahoin" :) Hyvä, että kasvihuoneen sai korjattua :) Sinulla onkin ollut mukavan touhukas viikoloppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, lisää vain tuollaisia viikonloppuja ja päiviäkin. Heti kun on lämpöisempää tekee mieli oikein keksiä, mitä ulkona voisi tehdä. Verenpisaroiden tilanne oli tosiaan mukava yllätys.

   Poista
 2. Mukava lukea kevätpuuhistasi. Virpiangervoaita on kaunis kukkiessaan ja viihtyy vaatimattomissakin kasvupaikoissa. Hienosti olet saanut verenpisarat talven yli. Hyvää alkavaa viikkoa t. inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvä jos viihtyy vaatimattomasti, koska vaatimaton kasvupaikka sillä tosiaan on. Toivotaan että innostuu parempaan kasvuun harvennuksen jälkeen.

   Poista
 3. Hyvä verenpisarat! Tänne saapui siemenkirje, tein postauksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Iloinen yllätys oli :) Kiva juttu, tulen katsomaan.

   Poista