perjantai 23. maaliskuuta 2018

Kevät!"Kuu kiurusta kesään, 
puolikuuta peipposesta
 västäräkistä vähäsen, 
pääskysestä ei päivääkään" 

Näin kertoo vanha  runo/sanonta. Näin muutama päivä sitten peippoja ruokailemassa lintulaudan alla! En siltikään odottaisi kesää vielä puolen kuun päästä alkavaksi.Vanhaan aikaan oli varmaankin vielä kylmemmän talvet, tai ehkä se johtui vähemmästä lintujen ruokinnasta, jos peippoja näki vasta lähellä kesää. Nykyään peippoja taitaa joka vuosi talvehtia suomessa pieni määrä ruokintapaikkojen ruoan turvin.

Tässä pienessä parvessa oli sekä koiraita että naaraita. Koiraille ei ollut vielä edes koreaa pukua, vaan pään siniharmaa väri oli hädintuskin havaittavissa.

Peippo omenapuussa.

Vaikkei kesä vielä puolen kuukauden päästä alkaisikaan, päätin juhlistaa kevättä sen verran että hankin ison läjän narsisseja ja muutaman helmililja-ruukun. Narsissit ovat olleet kuistilla jokusen päivän ja muutamana yönä olen joutunut pelastamaan ne sisälle, kun ennusteen lupaavat reilumpia yöpakkasia. En siis ole uskaltanut istuttaa niitä vielä kuistin laatikoihin, vaan ovat saaneet olla omissa ruukuissaan, jotta siirtely on helpompaa.

Narsissit kukkalaatikossa. Tuo kuistin kaiteen maalaaminen ja korjaus voisi olla yksi
kesän projekteista.


Mukavaa ja toivon mukaan keväistä viikonloppua!

18 kommenttia:

 1. Toivotaan, että kevät koittaa ja sanonta pitää paikkansa!

  VastaaPoista
 2. Ihanan pirteät narsissit tuomassa keväistä tunnelmaa. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aurinkoa ei taida juuri näkyä, mutta mukavaa viikonloppua siitä huolimatta :)

   Poista
 3. Jospa tulisikin yllätyslämmin puolen kuin jälkeen. Toivotaan.
  Kovin hyvältä narskujen(kaan) kannalta ei säätiedotukset näytä, mutta silti meinaan pääsiäiseksi hommata narskuja. Kannan niitä sitten edes takaisin, mutta kevättä täytyy tehdä, jos se ei itse suostu tulemaan.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kannan niitä varmaan vielä usein edestakaisin. Kyllä pitää jo kevättä hoputtaa :).

   Poista
 4. Peippo tietää hyvää.
  Narsisseja ja helmililjoja pitää itsekin lähteä metsästämään.
  Aurinkoista viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. Vai peippoja! Voi raukkoja, kun on niin talvista vielä ainakin meillä. Lunta on vaikka kuinka. Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ruokintapaikkoja riittää, niin syöminen ei lopu kesken :) Kiitos. Samoin :)

   Poista
 6. Pakkaset nyt kyllä meitä narsissien palvojia koettelevat, ei niitä oikein uskalla yöksi ulos jättää. En ole vielä hankkinut, mutta löysin ihania keltaisia hyasinttja, jotka odottelevat viileässä avautumista ja pääsiäisviikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaisia hyasintteja ei ole tullut vastaan, mutta uskon että on upeita :) Toivon että pahimmat yöpakkaset menisivät nopeasti ohi.

   Poista
 7. Vielä on tosiaan luvattu sellaisia yöpakkasia, että sipulikukkia en ole tohtinut ulos viedä, mulla kun on niin huono muisti kantaa niitä illalla sisälle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä aina myös tuo riski. Eilenkin piti vielä sängystä nousta hakemaan ne sisälle, kun vasta siinä vaiheessa muisti :D

   Poista
 8. Ihana keväinen tunne välittyy postauksestasi. Meillä on muutama peippo asustanut koko talven ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässäkin keväässä onneksi ehtynyt muutamia keväisiä hetkiä olla :) Toivotaan ettei mene enää kauaa kun nämä muutamat peipot saavat seuraa muuttomatkalla olleista lajitovereistaan.

   Poista
 9. Ihanat narsissit ja helmililjat! Tuli niin keväinen olo tätä lukiessa. Meillä on vielä ulkona ihan täysi talvi, pakkasta ja lumisadetta, mutta mieli on silti keväinen.:) Hyvää pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täälläkin pääsääntöisesti talvi vielä on. Mutta välillä on onneksi havaittavissa pieniä kevään pilkahduksia. Toivotaan että sinnekin kevät saapuu piakkoin. Hyvää pääsiäisviikkoa!

   Poista