perjantai 30. maaliskuuta 2018

Ihanaa pääsiäistä!

Viime yönä uskallauduin jättämään narsissit ja helmililjat jo yöksi ulos. Yöllä taisi olla -6 - 7 astetta. Hyvin pärjäsivät. Siitä innostuin siivoamaan kuistia pääsiäisen kunniaksi. Raahasin varastosta edellisen asuntoni parvekkeelle hankkimani arkun. Sinne sai kätevästi piiloon lähes kaiken sen roinan mitä kuistilla lojui. Samalla se käy pöydästä. 

kuisti pääsiäinen
Kuisti pääsiäisenenä
Hiukkasen turhan iso arkku on tuohon kohtaan. Itseasiassa suunnittelin että tuohon voisi rakennella itsetehdyn hyllyn/kaapin. Itsetehtynä saa juuri oikean kokoisen. Lisäksi ajattelin tuon säleikön laittaa tuohon. E joutunee auttamaan kiinnittämisessä. Kuvassa vasta kokeilin sitä paikalleen, eikä sitä siis ole kiinnitetty mitenkään. Kyllä siitä kiva tuulensuoja tulee, vielä kun laitan jotain köynnöstä kasvamaan siihen.

Myöhemmin päivällä kävimme E:n kanssa lyhyellä kävelylenkillä järven jäällä. Bongasin sieltä joutsenen jalanjäljet. Voi joutsen parka, ei vielä ole avovettä. Toivottavasti löytää paikan missä odotella kevään etenemistä ja sulia vesiä. 

Joutsenen jäljet
Joutsenen jäljet järven jäällä

Kotiin päästessämme olikin aika avata tämän vuoden grillikausi. Tosiaan se terassi ja kunnollinen grilli vielä puuttuu, mutta kyllä makkarat paistaa näinkin. Ilma tosin oli jo sen verran viilenemään päin, että nautimme makkarat sisällä lämpöisessä.

Pallogrilli grillikauden avajaiset
Grillikauden avajaiset 30.3.2018

Oikein ihanaa pääsiäistä kaikille. Vaikkei vielä kovin keväistä olekaan, muistakaa nauttia auringosta ja upeista säistä!

18 kommenttia:

 1. Teillähän jo näyttää niin keväiseltä Narissitkin säilyivät pakkaselta Voi että kun ne joutsenetkiin jo kiirehtivät tänne kylmään, on niillä varmaan kylmä kun on yö pakkasia viellä täällä. Hyvää Pääsiäistä Sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää keväiseltä silloin kun yrittää olla katsomatta koko pihaa peittävää lumikerrosta. Mittasin eilen, että oli vielä 23cm lunta. Hyvää pääsiäistä.

   Poista
 2. Meilläkin on perheen miehet jo puhuneet grillikauden aloittamisesta, olit meitä nopeampi! Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä ja kevään odotusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvitauon jälkeen grillimakkara oli kyllä hyvää. Toivotaan että kevät tulisi nopeasti.

   Poista
 3. Meilläkin taidetaan aloittaa grillailut tänään. HerraMies oli jo kesäkeittiössä jotain eilen hääräillyt :) Toivotaan, että joutsenet selviävät!
  Mukavaa pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, tosiaan hyvältä maistuu perus grillimakkarakin pitkän tauon jälkeen. Toivotaan niin. Mukavaa pääsiäistä.

   Poista
 4. Kivan näköiseksi olet saanut kuistin. Kiva kun olette jo aloittaneet grillauskauden. Me kävimme viime viikolla grillaamassa makkarat laavulla. Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Katsotaan jos sille kerkeisi perusteellisemman kunnostuksen tekemään vielä kesän mittaan. Laavulla käyminen on ollut meilläkin suunnitelmista, mutta ei olla vielä toteutettu.

   Poista
 5. Minä kiikutin kaikki parvekkeen sipulikukat ja jouluruusut kellariin turvaan, kun luvattiin kovempia yöpakkasia. Ei ehkä olisi tarvinnut, mutta pelasin vielä varman päälle ;)
  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -10 asteessa taitaa mennä se raja narsisseilla ja helmililjoilla. Täällä on ilmeisesti viime yönä ollut -9 ja juuri muuttumassa plusssan puolelle. Toivottavasti ovat vieläkin hengissä. Suositten pelaamaan varman päälle, niin ei tarvitse joka aamu jännittää. Kohta pitäisi onneksi yöpakkasetkin vähän hellittää.

   Poista
 6. Hyvä tietää että narsissit ovat jo selvinneet ulkona, ehkä uskaltaisin myös vihdoin hankkia niitä. Viime viikolla tosin oli edelleen -10-13 asteen yöpakkasia.
  Hauska grillikauden aloitus teillä :)
  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikolla tosiaan oli melko kylmiä öitä, mutta nyt ne onneksi/toivottavasti ovat ainakin täällä takanapäin. Mukavaa pääsiäistä.

   Poista
 7. Meillä oli tänä(kin) aamuna -11 astetta ja ulos unohtamani narsissit ovat kovasti paleltuneen näköiset.
  Herkullinen grillikauden avaus. Ulkona makkara maistuu, eikä auringossa enää niin kylmäkään ole.
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että sieltäkin yöpakkaset vähentyisi, tänne ainakin lupaillaan lämpöisempää. Juu, nyt on todella hyvät ulkoilusäät. Vielä kun lumi vähän lisää sulaisi, niin kohta on ulkonakin enemmän tekemistä. Mukavaa pääsiäistä!

   Poista
 8. Ihanaa pääsiäistä! Mä olin viikon kuumeessa ja voin sanoa että ai että kun on ihanaa päästä vähän ulos ja aurinkoon. Lumien sulamista odotetellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että on jo parempi olo :) Toivotaan että lumet sulavat nopeasti. Ei malttaisi enää odottaa :)

   Poista
 9. Tosi hyvin sopii säleikkö tuohon! Voi joutsenia. Kävin jäällä tänään. Ei ollut lintuja eikä niiden jälkiä, pari koiraa vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin. Nyt ennusteet näyttävät lupaavammilta. Eiköhän sulaa vetta ala pikkuiljaa löytymään :)

   Poista