torstai 15. helmikuuta 2018

Taimivauvoja ja kissavauvoja

Meille muutti joulukuussa kaksi tyttökissanpentua. Se on asettanut omat haasteet huonekasvien sijoittamiselle ja taimikasvatukselle. Kissat ovat nyt jo 5kk ikäisiä, eivätkä siis oikeastaan enää vauvoja, mitä ei käyttäytymisestä aina huomaa. Yleensä osaavat olla oikein nätisti ja hakeutuvat seuraan esimerkiksi blogitekstiä kirjoittaessani. Kunhan vielä oppisivat jättämään kasvit rauhaan.

Syli täynnä kissoja

Tällä viikolla olen ollut innoissani uusista taimivauvoista, suurin osa 8.2. kyvämistäni siemenistä on itänyt! Tarkemman tilanteen päivitin Kylvökalenteri 2018 -postaukseen.

Aikaisemmin harmittelin keijunmekon huonoa itämisprosenttia, mutta nyt keijunmekkojakin on itänyt 2 taimea lisää. Niitä ei tästä kuvasta meinaa kunnolla erottaa, kun taimissa on vielä siemen lehtien peittona. Ruukun takaosassa näkyy varret, jos oikein tarkkaa katsoo.
Kaikki nämä taimet ovat keittiötasolla led-lamppujen alla. Keittiötaso on niitä harvoja paikkoja johon kissat eivät (vielä) pääse. Toivottavasti taimien saama valo riittää, eivätkä kasva aivan honteloiksi.

Aikaisemmin kylvämäni jo vähän isommiksi kasvaneet taimet olen vienyt viileämpään. Kyseinen huone on kissoilta kielletty, joten siellä saavat olla rauhassa. Ikkuna on jonnekin koillisen ja idän välille, joten kovin valoisa paikka se ei ole. Siksi olen viritellyt lisävaloja ajastimen kanssa. Lisävaloista toinen on led-lamppu ja toinen loisteputki, joka on suunnitteilla vaihtaa myöskin lediksi.

Näidenkin taimien joukossa havaitsin iloisen yllätyksen. Latva-artisokista on itänyt yksi taimi lisää, kuvassa se pilkistää vähän mullasta. Terhakka taimi näyttäisi olevat tulossa, latva-artisokat taitavat hyötyä viileammästä kasvupaikasta.

taimet latva-artisokka chilit ananaskirsikka lisävalo
Latva-artisokka, chilejä ja ananaskirsikka

14 kommenttia:

 1. Suloiset kisulit ja ihanat taimet <3 Kohta alkaa luonnonvalo riittämään taimillekkin, hiphei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen samaa mieltä. Luonnonvalo on ihana asia, mutta kissojen kanssa sekään ei nyt oikein auta, kun ei taimia uskalla millekään valoisalla ikkunalle laittaa. Sellaista roikkuvaa taimihyllyä olen tosin vähän ajatellut.

   Poista
 2. Ihania kisuja, vähän samantyyppinen väritys kuin meidän Nöpöllä :)

  VastaaPoista
 3. Eläinvauvojen kanssa on aina sama juttu:ovat niin kovasti vallattomia. Mutta samalla valloittavia. Itsellä ei kissoissa kokemusta ole, mutta koirista kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Todella ihania ovat vaikka päänvaivaa vähän välillä järjestävätkin. Täytyy vain yrittää olla kekseliäs, että saa mahdutettua sekä kasvit että kissat samaan taloon.

   Poista
 4. Ihanat kisut. Minä en ole vielä kylvänyt mitään. Mutta ensikuun alussa sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvin ehtii vielä. Minä yleensä olen turhankin hätäinen. Paremmin ne taimet kasvavat silloin kun valoa on jo enemmän.

   Poista
 5. Minulla keijunmekon siemenet odottavat vielä multaan pääsyä. Viime vuonna onnistuin hienosti, jännä nähdä miten käy tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä vasta ensimmäistä kertaa kokeilen keijunmekkoa. Toivotaan että onnistumme molemmat hyvin.

   Poista
 6. Suloisia kissoja! Meillä on kissojen takia taimikasvatukset, kasvit ja kukat omissa huoneissa suljettujen ovien takana. Valitettavasti ne pöhköt eivät ymmärrä, mikä on heille myrkyllistä ja mikä ei, vaan kaikki maistuisi.
  Hienosti itäneitä kylvöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä eivät onneksi syö mitään kasveja, eivät edes kauraa, mitä kasvatin kissanheinäksi. Mutta leikkiä sen sijaan pitää kaikella mikä vähänkin heiluu, ja multaakin on kiva kaivella. Omat huoneet kasveille, on hyvä idea, mutta mellä tosiaan vain yksi huone, jonne kissat eivät pääse, ja sekin on väärään ilmansuuntaan. Yritän silti saada kaiken jotenkin mahdutettua.

   Poista