keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Hyvää Ystävänpäivää

Tässä teille kruunuvuokkoja Ystävänpäivän kunniaksi. Viime kesällä niitä päätyi pihalleni jokunen ihan sattumalta, kun alennuksesta taisin eurolla ostaa pussin mukuloita. Yllätyin kuinka upeita ovat.

kruunuvuokko
Kruunuvuokko

Minulla on ollut periaatteena että kasvatan lähinnä perennoja ja vielä sellaisia joita ei tarvitse talvettaa sisällä. Vaikkakin muutamia poikkeuksia olen jo tehnyt. Kruunuvuokon mukulat jäivät kuitenkin talveksi ulos. Mutta silti, olen harkinnut jos ensi kesäksi ostaisin uuden satsin. Etenkin jos yhtä halvalla saisin. Viime vuonna esikasvatin vuokkoja ensin ruukussa sisällä, ja vasta myöhemmin istutin ulos. Tämä ei kuitenkaan taida olla välttämätöntä, vaan mukulat voisi myös istuttaa suoraan ulos, kukinta tulee silloin myöhemmin.

Hyvää ystävänpäivää!

14 kommenttia:

 1. Todella kaunis on tuo kruunuvuokko!
  Oikein ihanaa ystävänpäivää myös sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kaunis ja valikoimaa väreistä ja lajikkeista on runsaasti. Kiitos.

   Poista
 2. Upeita kruunuvuokkoja. En ole koskaan noita kasvattanut, mutta ehkä pitäisi kokeilla.
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuluisi ehdottamasti pihani kukkiin, jos vain selviäisi suomen talvista. Onneksi niitä voi silti halutessaan kasvattaa "kesäkukkina". Kiitos.

   Poista
 3. En ole koskaan kasvattanut kruunuvuokkoja ,mutta kauniita ovat. Meillä on mökillä kellari ja siellä talvetan jotain. Hyvää ystävänpäivää myös sinne .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi meilläkin tuo vanha autotalli talon alla, melkein kuin kellari. Mutta sinne täytyisi tehdä ensin kunnolla tilaa, että siellä viitsisi säilyttää enemmän kasveja. Pari daalian juurakkoa on kylmälaukussa ja säilytysturpeessa kokeilussa, jos vaikka selviäisivät talvesta siellä. Kiitos.

   Poista
 4. Hyvää ystävänpäivää sinullekin!❤

  VastaaPoista
 5. Minulla ei ole kokemusta kruunuvuokoista, mutta kauniita ovat 😊. Hyvää ystävänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
 6. Kruunuvuokot ovat niin kauniita! Minulla oli muutama puutarhassa viime kesänä, mutta unohdin ne tyystin sinne talveksi, joten keväällä pitänee hankkia uudet. Minun kruunuvuokoilla kukinta jäi jotenkin vaisuksi. Taidankin kokeilla tuota mainitsemaasi esikasvatusta tänä keväänä. Hyvää ystävänpäivää iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin viime kesänä esikasvatuksesta oli todennäköisesti hyötyä, kun oli sen verran kylmä ja myöhäinen kesä. Itse ajattelin luopuvani esikasvatuksesta lähinnä esikasvatustilan puutteen takia, mutta katsotaan tilannetta tarkemmin keväämmällä. Kiitos.

   Poista