tiistai 3. huhtikuuta 2018

Kevään pilkahduksia

Laitetaanpa kevään kunniaksi viimeviikkoisia kuvia, koska nyt kaikki on uuden lumen alla! Toki eiköhän se uusi lumi nopeasti sula (ja toivottavasti myös vanha) kun lämpötilat alkavat ennustusten mukaan vihdoin vähän nousemaan.

Myskimalvan, kurjenkellon ja vuorenkilven vihreitä lehtiä pilkotti jo lumen alta. Samoin etupihan autopaikan kivimuurin päällä kasvavia kivikkokukkia.


vuorenkilpi kevät
Vuorenkilpeä näkyi jo lumen alta

myskimalva kevät
Myskimalvan vihreitä lehtiä pilkotti jo lumen alta

Myös lumen alla suojassa olevasta alppiruususta näkyi yksi oksan pää. Tämän pelastin viime kesänä siskoni pihalta lehtikasasta. Ilmeisesti oli haravointijätteen mukana kulkeutunut oksanpätkä, joka oli alkanut juurtumaan. Juuret eivät kuitenkaan ylettyneet kunnon maahan asti, vaan alppiruusu lähti mukaani kun varresta sitä vähän nostin.

Alppiruusu kasvaa vielä melko maanmyötäisesti ja on ollut talven lumen alla suojassa. Nyt siitä pilkotti ensimmäinen oksanpää, jonka suojasin uudelleen lumen alle ja lisää lunta satoi vielä päälle.

Iloitsen kevään edistymisen lisäksi siitä, että taisin perustaa kasvimaan ainakin sen suhteen oikeaan paikkaan, että sieltä näyttäisi sulavan lumi ensimmäisenä.

Kasvimaa 1.4.2018. Pälvipaikkoja alkaa jo näkymään vaikka muu piha on ihan lumen peitossa.

15 kommenttia:

 1. Hyvin teiltä oli jo vanhat lumet lähteneet. Jospa se eilen satanut on sen verran höttöä, että tämän päivän aurinko hoitaa senkin pian pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta pääse ulos tutkimaan tilannetta. Räystäästä tippuu vesi ainakin siihen tahtiin, että taitaa ainakin uusi lumi tosiaan aika nopeasti sulaa pois.

   Poista
 2. Lupaavalta näyttää! Toivottavasti eilen tullut lumi sulaa pikaisesti pois. Ainakin osa näyttää tänään jo lähteneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa lähti, mutta kyllä sitä on jäljellä vielä melkein 5cm. Eniten se on sulanut näiltä samoilta paikoilta, joilta vanhakin lumi oli lähtenyt ensimmäisenä sulamaan. Eiköhän se loppukin lähipäivinä ala sulamaan :)

   Poista
 3. Aurinko on paistanut koko päivän ja se tietää hyvää. Kasvimaa on hyvä olla aurinkoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kummastakin. Tosin täällä ollut todella kylmä tuuli, joten ulos ei ole auringonpaisteesta huolimatta tehnyt juuri mieli. Kasvimaan paikassa jännittää eniten sen mahdollinen kuivuus. Viime kesänä se ei kuitenkaan muodostunut ongelmaksi. Toivotaan ettei myöhemminkään :)

   Poista
 4. Uskon, että nyt kunnon kevät tekee tuloaan.Ilmatieteenlaitoskin lupaa hyvää etenkin puutarhurin kannalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin uskon ja toivon minäkin. Kyllä pitäisi lumet sulaa kun lämpötila on useamman vuorokauden yötä päivää plussan puolella :)

   Poista
 5. Ekat pälvet ja piipat aina keväisin sykähdyttävät. Aaah...

  VastaaPoista
 6. Meillä ei näy lumen alta vielä yhtään mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että sielläkin alkaa sulamaan pikaisesti. Tänne lupaa nyt useamman päivän yli 0:n lämpöä yötä päivää. Täällä siis vihdoin kevät alkamassa kunnolla.

   Poista
 7. Pikkuhiljaa se lumi siitä antaa periksi! Meillä satoi nyt viime yönä ensimmäisen kerran vettä ja heti aamusta oli mittari plussan puolella. Kiva kun näkyy jo jotain vihreää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta alkaa näkymään vihreää toivonmukaan enemmän. Tuntuu että kevät olisi vihdoin alkanut :)

   Poista
 8. Joka blogissa nyt huokaillaan lumen paljoutta. Ei voi kuin yhtyä tähän kuoroon. Toivottaasti lämpöasteet ja vesisade tekee tehtävänsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ainakin täällä näyttää hyvältä sen suhteen. Kyllä kevät vielä alkaa :)

   Poista