sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Ensimmäisiä kukkia

Ensimmäiset kukat avautuivat viimein toissapäivänä. Perjantai ja lauantai meni kuitenkin puuhaillessa kaikkea niin nopsaan etten edes kuvia saanut kukista otettua. Tänään korjasin tilanteen.

Krookus
Krookuksen kukkia näkyy harvakselttaa talon edessä olevassa penkissä. Kasvavat jopa yllättävän harvassa, muistelisin että viime vuonna niitä olisi ollut enemmän. Tosin uusia piipon kärkiä pilkistää vielä mullasta, joten voi olla että kasvu on vain tänä vuonna epätasaisempaa.

krookus
Hailakan keltaisia krookuksia on ehdottomasti eniten. Tätä kohtaa missä näkyvät kaikki kolme penkissäni olevaa krookusväriä, piti kuvata enemmänkin.

Yllättäen krookuksien kanssa samanaikaisesti kukkivat syksyllä istuttamani kevätkurjenmiekat. En muistanutkaan että se on näin aikainen kukkija. Toistaiseksi näyttävät hiukan hassuilta kukkiessaan ja kasvaessaan melko harvassa. Toivotaan että lähtee leviämään tiiviimmiksi kasvustoiksi. 

lumikello
Todellinen yllättäjä oli kuitenkin saunan edustalta löytämäni lumikello. Tämä 
kasvaa siis siinä penkissä mistä aikaisemmin pohdin, että lumikellot eivät varmaan 
menesty. Ilmeisesti olin oikeassa koska vaikka en muista, niin kuvittelisin näitä 
istuttaneeni enemmänkin kuin yhden. 

Ensimmäisten kukkasten löytäminen pihalta on ihanan piristävää. Näiden lisäksi löysin myös mansikkamaalta orvokin jossa oli lähes jo avautunut kukka! Kyseessä on viime alkukesästä ostamieni orvokkien siementaimi. Mansikantaimet olivat ennen mansikkamaan tekoa orvokkiruukkujen vieressä, joten ei ole mysteeri mistä orvokki on peräisin. Leviävät kyllä todella helposti siemenistä. Nypin noita orvokin taimia loppukesästä isot kasat pois läheisestä kukkapenkistä.

Mukavaa sunnuntai iltaa ja alkavaa viikkoa!

20 kommenttia:

 1. Ihania kukkia <3 Onpas kevätkurjenmiekoilla valtavat kukat lehdistöön nähden! Istutin viime syksynä itsellekin yhden pussillisen niitä. Jännä nähdä, ovatko ne selvinneet hengissä talven yli. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hurjan isot kukat. Saa nähdä kasvaako lehdsistö isommaksi kukinnan jälkeen. Toivotaan että sinunkin ovat selvinneet talvesta :)

   Poista
 2. Kevätkurjenmiekat on suloisia, istutin ekaa kertaa noita sinisiä ja nyt jännittää nousevatko ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ne lähti tosi ajoissa kasvamaan. Luulin aluksi krookuksen piipoiksi, mutta olivatkin näitä kevätkurjenmiekkoja. Toivotaan että lähtevät kasvuun sinullakin :)

   Poista
 3. Ihania kevätkukkijoita! Meillä ei kuki vielä muut kuin mökissä hyödetyt narsissit ja tulppaanit. Ihanaa seurata tätä kevään etenemistä. Mukavaa alkavaa viikkoa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kiva saada väriä pihalle! Toivottavasti sinnekin tulee pian :)

   Poista
 4. Ekat kukkijat on kyllä niin hellyttäviä. :) Nuo kevätkurjemiekat on aika vekkuleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat tosiaan. Minulle tuli pienenä yllätyksenä, myyntikuvassa kun kasvoivat mättäänä, niin yksttäinen kukka ei erottunut noin hyvin. Kivoja ovat silti.

   Poista
 5. Kyllä nuo ensimmäiset saavat niin hyvälle mielelle! Kevätkurjenmiekkoja minäkin istutin viime syksynä ensimmäistä kertaa, ovat kyllä kovasti tulossa, mutta ei vielä yhtään avonaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu moni hankkineen näitä viime syksynä. En kyllä ihmettele, kivan näköisiä ovat. Nämä olivat mielestäni pelkkiä piippoja, kunnes sitten tuo kukka ilmestyi jostain ihan yllättäen.

   Poista
 6. Kauniistipa ne maasta pilkistävät. :)
  Olen yrittänyt etsiä leskenlehtiä mutta vielä ei ole silmiin osunut. Mukavaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä päin näkyy jo laajoja leskenlehti mättäitä moottoritien varsilla. Muualla en ole kuitenkaan niitä vielä havainnut. Mukavaa keväänjatkoa

   Poista
 7. Ihanat krookukset kolmessa värissä. Varma kevään merkki :) Minullakin on orvokki levinnyt kukkapenkkiin ja siellä se siementää reippaasti ja pikkutaimia nousee joka puolelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, odottelen että kukkia tulisi enemmänkin. Orvokki taitaa tosiaan olla melkoisen innokas leviämään :)

   Poista
 8. Kauniita kukkivii! Tuo kevätkurjenmiekka ei taija olla pitkäikänen, miulla kukki muutama vuos sitten, ja minne lie hävinny. Ei oo leskenlehtiä vielä tiälläkään näkyny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi jos on niin,, on kyllä hauskan näköinen. Nyt ensimmäisenä keväänä kasvoivat todella hyvin, näyttäisi että varmaankin kaikki ovat selvinneet talvesta. Katsotaan miten tulevina vuosia käy.

   Poista
 9. Kevätkurjenmiekat oli ihanan näköisiä. Niitä pitää minunkin hankkia syksyllä. Toivottavasti ne lisääntyvät mukavasti sinulla tulevina vuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tosiaan ihania. Ja nyt kun kukkivia yksilöitä on enemmän, niin vielä kivemman näköistä. Moni peloittelee ettei ole kovin kestävä/pitkäikäinen kasvi, mutta toivotaan parasta :)

   Poista
 10. Kauniita kevätkukkijoita! Meilläkin krookukset ovat jo kukassa. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, krookukset on ihania :) Täällä viikonloppu alkoi ukkosen saattelemana, mutta toivottavasti huomiselle tulee paremmat säät. Aurinkoista viikonloppua!

   Poista