maanantai 15. huhtikuuta 2019

Huhtikuun kuulumisia

Kiirettä pitää, joten vain pikainen päivitys kuulumisista. Lumi alkaa olla vihdoin sulannut, ainoastaan joitain varjopaikkoja ja lumikasoja jäljellä. Lumen sulamisen jäljiltä piha näyttää kovin harmaalta. Ensimmäiset krookukset ovat kuitenkin upeassa kukassa ja lisää on vielä tulossa. Myös tulppaanin ja narsissin piippoja on kiitettävä määrä. Silti olen katsellut tyhjempiä paikkoja jo sillä silmällä, että syksyllä lisää.

Pari vuotta sitten ensimmäiset hankkimani syyssipulit, krookukset, näyttävät viihtyvän hyvin. Määrä on kasvanut pikkuhiljaa.

Piha on lähes lumeton, mutta kovin harmaa.

Pihakierrosten lisäksi taimikasvatukset ovat vieneet jonkin verran aikaa. Nyt alkaa olemaan hetki, jona tila on pahasti loppu. Olenkin suunnitellut laittavani kasvihuoneeseen (jossa vielä minikasvihuone sisällä) jo ensimmäisiä taimia kokeiluun. Öisin on vielä usein monta astetta pakkasta, mutta minikasvihuone on pysynyt lähes nollassa. Jotain lisäsuojaa taimet kuitenkin tarvisivat vielä kasvihuoneiden lisäksi.

Kylvin tänään myös kasvimaalle porkkanat ja palsternakat. Olin laittanut jo parisen viikko sitten yhden rivin perunaan kokeiluun kolminkertaisen harson alle. Vielä ei pysty sanomaan miten käy, ei ole ainakaan alkuja vielä näkynyt.

Nyt lupailee todella hyvää viikkoa. Muistakaahan kaikki ottaa ilo irti aurinkoisista päivistä!

14 kommenttia:

 1. Vielä on väritöntä, mutta pian viherrys valtaa alaa.
  Viritin tänään kasvariin harsoista teltan, johon ajattelin lähiaikoina siirtää taimia. Kunhan ei yhtä kovia yöpakkasia ole, kuin viime yönä (-7).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin ennusteet näyttävät senkin suhteen lupaavalta. Meilläkin oli kasvihuoneessakin ollut -5 astetta. Minikasvihuone, jonka pohjana on styrokslevy, oli mennyt vain -0,5 asteeseen.

   Poista
 2. Onpas kauniit krookukset <3 Oletko kokeillut, miten kuumavesipullo minikasvarin sisällä jaksaa lämmittää yön yli? Tai jos laittaa minikasvarin päälle hallaharsoa lisäeristeeksi? Helpottaisihan se taimirumbaa sisällä, jos saisi osan vaikka vähän avustettuna pärjäämään muualla. Aurinkoiset, lämpimät päivät ovat todella tervetulleita. Yöpakkasistakin mieluusti luopuisin, mutta kai se on vielä niitä siedettävä. Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itseasiassa ole kokeullut ja nyt, ainakaan lähipäivinä ei ole enää tarvettakaan. Hallaharsoa käytän kyllä. Lisähaaste on nimenomaan nuo lämpäiset aurinkoiset päivät jona kasvihuone pääsee liian paahtavaksi pikkutaimille.

   Poista
 3. Kohta on vihreää, krookukset ovat tosi kauniita. Lunta on vielä meilläkin paikka paikoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuhiljaa vihertää jo. Nyt loputkin lumet ovat jo sulaneet.

   Poista
 4. Iki-ihanat krookukset <3
  Nyt on sellaiset ilmat, ettei millään malttaisi olla sisällä :)
  Minunkin tekisi mieli siirtää jotain kasvihuoneeseen tuon iänikuisen tilan puutteen vuoksi.
  Kiva seurata, miten perunan kanssa käy.
  Hyvää illan jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneen perunaämpäreissä näkyy jo kasvua, mutta kasvimaalla ei vielä. Nyt tuli niin lämpöset ilmat, ettei yöpakkasiakaan juuri enää ole. Kasvihuoneessa tuntuu päivisin olevan liika kuumuus isompi ongelma. Vähän on vastaaminen kestänyt, mutta mukavaa illanjatkoa!

   Poista
 5. Minulla on kukassa myös krookkukset ja sitten lumikellot, sen lisäksi nuppuja on sinivuokoissa.
  Minunkin tekisi niin kovasti mieli ulos ,mutta kun minulla on niin kipeä selkä etten pysty melkein kävellä sisälläkään, 12.5 leikataan selkä Oulussa. Jospa vielä joskus voisin tehdä pihatöitäkin.
  Minä ihastuin sinun blogiin niin paljon että alan tätä seurata ja liityin lukijaksikin.
  Oikein hyvää alkanutta viikkoa sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tervetuloa lukijaksi. Harmi juttu, toivotaan että leikkaus tuo avun, vaikka toipuminen varmaan silti kestää. Pidän peukkuja että pääset takaisin pihatöiden pariin. Täällä kevät on ottanut aimo harppauksen lisää ja uusia kukkijoita on ilmaantunut monia.

   Poista
 6. Minä tässä mietiskelen että mikä aita sinulla on pöllien takana viimeisessä kuvassa. Ihanat krookukset ja kyllä varmasti jotain pitää syksyllä minunkin istuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vanhoista kattotiilistä ladottu aidanne tuossa vanhan allasalueen rajana. Sen takana näkyy vielä naapurien puolella oleva koira-aitaus, mutta taisit tarkoittaa tuota kattotiiliaitaa. Ehdottomasti kannattaa istuttaa paljon syksyllä.

   Poista