lauantai 16. maaliskuuta 2019

Kaksi vuotta sitten tänä päivänä

Katselin vanhoja kuvia ja satuin löytämään päivälleen kaksi vuotta oteten kuvan leppäkertusta! Olin kuvannut myös maasta pilkistäviä piippoja.

Leppäkerttu 16.3.2017
Oli silloinkin vielä hiukan lunta maassa. Tässä kuva maaliskuun lopulta 2017.

19.3.2017 lumitilanne. Tästä on piha siistiytynyt jo jonkin verran, vaikka kyseissessä kohassa on edelleen myös keskeneräisyyttä.

Vertailun vuoksi kävin tänään ottamassa kuvan samasta paikasta (kuva tuli otettua kylläkin eri suuntaan), vaikkei räntäsaade muuten innostanutkaan ulkoiluun. En kuitenkaan kadehdi ollenkaan vuotta 2017, sillä silloin aikaista kevättä seurasi kylmä ja sateinen kesä.

Lumitilanne 16.3.2019. Tilannetta on toki muuttanut myös uusi peltikatto, josta lumet valuvat suoraan perannapenkin päälle. Näin ei aikaisempina vuosina ole käynnyt, vaan lumi on pysynyt vanhalla tiilikatolla sulamiseen asti. Samalla totesin, että lintujen talipalloteline kaipaa täydennystä ja kävin hakemassa linnuille lisää ruokaa.

Etsin lisäksi vielä 2018 keväästä kuvia, ja oli silloinkin maalis-huhtikuussa kunnolla lunta. SIltikin mieleen on jäänyt muistikuva aikaisesta keväästä.

E:n ja kissojen kanssa ulkona 1.4.2018. Lunta on vielä reilusti.
Tuntuu kuin nyt olisi todella paljon lunta ja kevät myöhässä, mutta kun vertaa tähän viime vuoden kuvaan, niin eihän tässä ole edes isoa eroa ja huhtikuun alkuunkin on vielä parisen viikkoa. Toki nyt lunta on enemmän, mutta kyllä sekin sulaa nopeasti, kunhan lämpöiset kelit alkaa.

Tämä taitanee todistaa, että olen turhan malttamaton. Kyllä kevät tulee ajallaan, kuten joka vuosi :)

25 kommenttia:

 1. Niinhän se tahtoo olla, että jos hyvin aikaisin tulee lämpimät keväällä, kylmä jakso seuraa väistämättä myöhemmin ja voi olla pitkäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän peukkuja että vanha sanonta siitä että kunnon talven jälkeen tulee kunnon kesä pitäisi paikkansa :)

   Poista
 2. Täällä toinen malttamaton! Tuntuu, että kuinka kauan vielä menee noiden korkeiden lumikasojen sulamiseen! Nyt on kyllä plussakelit, joten toivoa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mittasin juuri, että edelleen lunta on 40cm + ne korkeammat kasat. Plussaa on täälläkin joten parempaan suuntaan menee.

   Poista
 3. Elän toivossa, että tulee kunnon kesä, kun on ollut kunnon talvi.

  VastaaPoista
 4. Minusta olisi jotenkin tylyä, että lumet sulaisivat jo nyt kokonaan pois kun kuitenkin tulee vielä kylmiä jaksoja ennen kasvukautta. Pääsisi juuri sopivasti kevään makuun ja sitten tulisi takatalvi ja uudestaan lunta niskaan. Paljon parempi, että lumet pysyvät pidempään maassa ja sitten sulavat kerrasta pois niin kuin kävi viime keväänä. Aika kuluu joutuisasti taimikasvattelun parissa. Se on sitten eri asia, kuinka pitkään sisällä tila riittää taimille, jos tuleekin myöhäinen kevät :D Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan tuokin on, mutta kaipaan ulkona puuhastelua ja tosiaan lämmin kevät auttaisi taimikasvatuksissa. Mukavaa sunnuntaita :)

   Poista
 5. Ihanaa, että on vielä lunta ja aikaa suunnitella ja miettiä kesän puutarhatöitä!
  Olohuoneen pöydällä on 6:n kirjan pino kasvimaanpidosta. Niitä selaillessa ja lukiessa huomaa vain, kuinka paljon on opittavaa ja omaksuttavaa. Pitäisiköhän vain hypätä ja oppia osa asioista kantapään kautta...tai selailla enemmän teidän kokeneempien postauksia aiheesta...hmmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senkun aloitat. Kokeilemalla oppii enemmän ja ei tuo kasvimaan pitäminen mitään rakettitiedettä ole. Siemenpusseista kannattaa kyllä lukea kasvatusohjeet, mutta ne oikeastaan jo riittävät. Kirjoistakin saa hyviä vinkkejä, mutta alkuun pääsee hyvin ilman niitäkin. Toki kirjojen, lehtien ja blogien lukeminen on mukavaa ajanvietettä.

   Poista
 6. Tällaiset vertailukuvat ovat mukavia. Joka vuosi sitä kuvittelee, että juuri nyt on kaikkein eniten lunta ja kevät myöhässä. Eri vuosien kuvia katsomalla sitten toteaa, etteivät ne erot kovin suuria ole. Malttamattomuutta on liikkeellä. Kyllä se kevät sieltä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malttamattomuushan sen tekee. Mutta tosiaan nyt eletään vasta maaliskuuta, joten ihan näin hoppu ei pitäisi vielä olla :)

   Poista
 7. Kyllä, sieltä se kevät tulee, ja usein tosi nopeasti alkavat purot liristä ja hanki huveta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt öisin vain sataa lisää lunta. Se tosin sulaa sitten päivän aikana, mutta tekee sellaisen olon, ettei lumi vähene minnekään. Kyllä se silti taitaa pikkuhiljaa :)

   Poista
 8. Aina suunnittelen aloittavani sarjan kuvia,joissa esiintyy jokin paikka tiettynä päivänä kunakin vuonna. Ei ole muistunut aikanaan mieleen. Nämä kuvat teidän pihasta on juuri sitä. Minäkin tuskailen lumen ja talven kanssa, mutta eilen mieheni luki viime vuoden muistiinpanoista: vastaavana päivänä oli -20 astetta pakkasta! Siispä aina kuvittelee, että VIIME vuonna oli jo niin keväistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo sama ajatus (tosin saman paikka aina joka kuukautena) oli se mistä blogini alun perin lähti liikkeelle. Minullakin toteutus on ollut aika vähäistä. Kyllä kuvia tulee otettua, ei tosin kovin tarkasti samoista paikoista, mutta niiden käyttäminen järkeviin julkaisuihin on vähän jäänyt. Maaliskuu varmaan kuuluukin olla vielä melko talvinen kuukausi, pitänee vain olla kärsivällinen.

   Poista
 9. Malttamattomuutta ilmassa täälläkin. Viime vuonna lumet lähtivät hitaasti, nyt taitaa olla sama edessä. No ehkä tässä päästää puutarhatöihin ennen juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka viime vuonna lumet lähtivät hitaasti, siitä alkoikin sitten samantien lämpöiset kelit. Toivotaan että nyt käy samoin (vaikka sadetta voisi tulla enemmän, muttei liikaa).

   Poista
 10. Kuvistasi näkee hienosti eri vuosien erot ja yhtäläisyydet kevään tulossa.
  Leppäkerttu maaliskuussa taitaa olla ennätys.
  Sanotaan uuden lumen olevan vanhan surma, mutta en välttämättä toivo enää lumisateita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei niitä yleensä vielä maaliskuussa näy. Tuolloin oli poikkeuksellisen lämmintä, mutta sitten kevät ottikin takapakkia ja vaikkei lunta enää tainnut sataa, oli kuitenkin melko kylmä. Täällä on satanut uutta lunta melkein joka yö. Riittäisi jo :)

   Poista
 11. Minä tein juuri samanlaisen havannon kuvien perusteella. Taidetaan vain olla vähän malttamattomia. 😀

  VastaaPoista
 12. Kyllä kevät tulloo, kuhan vuotetaan. Vedet on lumen alla jo liikkeellä! Meilläkin vielä lunta yl puol metrii!

  VastaaPoista